sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

kesän peltokausi avattu

 Eilen lauantaina meillä oli koulua. Oli niin mahtava kelikin, että kyllä pänni olla jossain pirun turhanaikaisessa lauantai työpäivässä...
 Vähän extempore koulupäivän jälkeen kaverini Jemppu tulikin meille. Siivottiin ensin karsinat ja sitten lähdettiin ratsastelemaan.
 Käytiin kurkkaamassa tasaisemmat alapellot, mutta ne ovat edelleen liian märät paikka pakoin. Mentiin kurkkaamaan vielä yhtä peltoa. Se oli kuiva! Ei ehkä niin täydellisen tasainen, mutta kuitenkin kuiva ja sen verran tasainen, että siinä pääsi ihan hyvin menemään.

 photo 077_zps396cfa80.jpg

 Aape oli oikein mukavan tuntuinen herrasmies jälleen. Tehtiin voltteja sinne tänne. Aluksi Aape oli vähän sitä mieltä, ettei jaksaisi taivuttaa itseään kunnolla, mutta nopeasti alkoi sujua todella mallikkaasti!
 Siirryttiin raviin ja Aape liikkui niin hienosti! Kaikki avut menivät läpi todella helposti. Tasainen tuntuma ja tahti säilyi lähes koko ajan ja Aape teki voltitkin niin nätisti.
 Laukat onnistivat molempiin suuntiin todella hyvin! Laukka rullasi ihan mahtavasti, hyvä jottei voisi sanoa, että aivan kuin olisi keinuhevosen selässä ollut. Tempo oli sopiva ja Aape otti kaikki pidätteet todella näppärästi vastaan.
 Ravasin vielä muutaman kierroksen volttien kera ja sitten pääsi Jemppu yli vuoden tauon jälkeen hevosen selkään.
 Aluksi Jemppu käveli vain Aapen kanssa kierroksia, mutta uskaltautui ravaamaan ja muutaman siirtymisen jälkeen tuli ihan oikeat kevennyksetkin.
 Lopuksi loppukäynnit pitkällä ohjalla ja Jemppu kehui tykänneensä kovasti. Kerran heppatyttö, aina heppatyttö! ;)

 photo 063_zps98c3158a.jpg

 photo 067_zpsbe11c167.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti