sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Tanja tuli taloon!

 Elikkäs huomenna alkaa Tanjan harjoittelu meidän navetassa, joka kestää 6 tai 7 viikkoa, en muista ihan varmaksi sanomaan. Tanja on sukulaislikka, joten tuttu henkilö ja myös hevosihmisiä!
 Suunnitelmissa olisi ihan aluksi opettaa Leo juoksemaan liinassa, sitten jos nyt vaan löytyy ne sopivat valjaat ja kärryt niin kärryille.
 Tänään, kun odottelin Tanjaa mökillä tsuibailin (oleskelin.. tämä mun oma kieleni.. :D) sielä varmaan jonkun tunnin. Menin ympäri maita ja mantuja. Rakastan niitä kaikkia hienoja, ihania, kauniita järvimaisemia!
 Kun Tanja tuli ekana vähän pestiin kissan tassua, kun se oli oksentanut. Sitten hiekkalaatikko yläkertaan kuosiin ja koirat pihalle juoksemaan. 
 Sovittiin, että Tanja jää purkamaan tavaroitaan ja minä käyn tekemässä munkkitaikinan ja sitten lähden hakemaan hänet kärryillä.
 Niin aluksi pitikin, mutta en viitsinyt ruveta valjastamaan koska a) olen tuhottoman hidas vielä siinä touhussa b) en olisi saanut ketään pitämään Aapea kiinni, kun laitan kärryt perään.
 Heitin Aapelle suitsen nokkaan ja menoks. Karvat pisteli kyllä ihan kiitettävästi, mutta ei se mitään. Aape ravaili tänään varsin kivasti! Eikä kertaakaan mielestäni heittäytynyt ravuriksi.
 Se mikä on varsin hyvää, mutta esim. tänään vähän hankaloitti oli se, että kun tasapainoni alkaa pettää, Aape siirtyy käyntiin. Lopulta Aape tajusi, että vaikka tasapaino heittelisikin se saa jatkaa tänään.
 Ravattiin matkasta suht paljon ja meni kyllä ihan hyvin. Otettiin ihan jees laukkapätkä ja kun sanoin vain Aapelle, että mennään mökille, niin Aape meni koko ajan määrätietoisesti laukassa tiehaaraa kohden ja sitten siitä tiputti raville ja siitä käyntiin.
 Käppäiltiin mökkitie ja Aape sai hetken syödä ruohoa, kun teljettiin Tanjan koirat sisälle. Tanja selkään ja minä nappasin alleni Tanjan pyörän.
 Aapella tuntui olevan vähän kiire, kun minä menin pyörällä ja muutenkin kun kotiin päin mentiin. Kuitenkaan ei ollut mitään muuta ongelmaa. Tanja kehui Aapen käyntiä varsin letkeäksi.
 Tanja halusi välttämättä harjata Leon ja sitten harjaili vähän Aapeakin ja minä sillä välin sekoittelin heppojen iltapöperöt. Kävästiin leipomassa munkkitaikina pullien muotoon.
 Odotettiin kohoamista ja mentiin hakemaan Leo. Rakennettiin este, kun Tanja nimenomaan halusi touhuta ponin kanssa. Saipahan hänkin nähdä minkä sortin junttimörrikkä meillä asuu!
 Puol tuntia Leon kanssa touhuttiin ja sitten takaisin aitaan syömään.
 Paisteltiin munkit ja syötiin iltapalaa ja nyt suihkun kautta nukkumaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti